Soft skills, zoals probleemoplossend vermogen, culturele intelligentie, creativiteit en leiderschap, zijn kwaliteiten die zeer worden gewaardeerd door werkgevers. Je kunt namelijk nog zo hoogopgeleid en gekwalificeerd zijn; als je niet over de juiste soft skills beschikt om samen te werken met anderen, zul je geen ideale kandidaat zijn. Soft skills zijn net zo belangrijk als werkgerelateerde vaardigheden. Toch worden ze vaak niet uitgelicht tijdens de sollicitatieprocedure en tijdens interviews, omdat ze niet makkelijk te meten zijn.

Wil je graag laten zien over welke soft skills jij beschikt, maar weet je niet hoe te beginnen? Ontdek hieronder de meest gewilde soft skills van het moment en kom er achter hoe je ze laat je ze zien aan potentiële werkgevers!

Culturele intelligentie

In andere woorden, het vermogen om met mensen van andere culturen samen te werken. Steeds meer bedrijven hebben een internationaal aspect, of het nu internationale klanten of werknemers zijn. Deze bedrijven zoeken medewerkers die niet alleen ervaring hebben in een internationale omgeving, maar die ook in staat zijn om zaken vanuit een andere invalshoek te bekijken en  kunnen inspireren tot samenwerking tussen verschillende locaties en culturen.

Hoe kan ik dit demonstreren?

Geef in je motivatiebrief specifieke voorbeelden van wanneer je in een internationale omgeving hebt gewerkt – bijvoorbeeld met cross-culturele teams of als projectmanager van een team op afstand. Zorg dat je in je interview deze voorbeelden aanhaalt, zodat je laat zien dat je niet alleen de ervaring hebt, maar dat je helemaal thuis bent in een internationale omgeving. Heb je niet veel concrete voorbeelden? Praat over de talen die je spreekt, de reizen die je hebt gemaakt, freelance werk waar je mee te maken hebt gehad – alles wat laat zien dat je in staat bent open en flexibel globaal te werken.

Probleemoplossend vermogen en kritisch denken

Recruitment is continue aan verandering onderhevig en kandidaten die in staat zijn problemen op te lossen en kritisch te denken zijn erg gewild bij recruitment managers. Het vermogen om een probleem tijdig te herkennen, te analyseren en vervolgens op te lossen, kan lastig zijn om te meten en te demonstreren tijdens het sollicitatieproces.

Hoe kan ik dit demonstreren?

Gewoonweg zeggen dat je in staat bent om problemen op te lossen is niet genoeg – je zult specifieker moeten zijn. Bedenk drie recente voorbeelden in je carrière waarin je een uitdaging bent aangegaan, individueel of in een team hebt gebrainstormd en vervolgens succesvol een oplossing hebt geïmplementeerd. Probeer relevante problemen die een meetbaar resultaat hebben opgeleverd te verwerken in je motivatiebrief of CV, zoals een kostreductie of efficiënter werkproces.

Creativiteit en innovatief denkvermogen

Een enquête uitgevoerd door het World Economic Forum liet zien dat creativiteit vanaf 2020 in de top 3 staat van meest belangrijke skills. Direct na probleemoplossend vermogen en kritisch denken. Dit omdat organisaties in de snel veranderende omgeving behoefte hebben aan mensen die in staat zijn met een nieuwe en frisse blik tegen zaken aan te kijken. In staat zijn om oude ideeën los te laten en nieuwe manieren te vinden is een soft skills die werkgevers waarderen.

Hoe kan ik dit demonstreren?

Denk na over hoe creativiteit en innovatief denkvermogen je in het verleden hebben geholpen, en hoe dit van toegevoegde waarde kan zijn in de rol waar je nu voor solliciteert. Je carrière hoeft niet in de creatieve industrie te zijn om dit soort voorbeelden te vinden. Wellicht heb je geholpen om een proces te stroomlijnen binnen je team, heb je een manier gevonden om kosten te reduceren toen het nodig was, of een strategie ontwikkeld voor het onboarden van internationale klanten. Door feiten en cijfers toe te voegen aan deze voorbeelden, laat je zien wat je met jouw skills kunt bereiken.

Leiderschap

Een leider bezit alle eerder genoemde skills en weet hiermee ook anderen aan te sturen. Talent managers zijn niet alleen voor managementfuncties op zoek naar leiderschapservaring. In staat zijn om anderen te inspireren om het beste uit hun werk te halen en te slagen is een zeer gewilde kwaliteit.

Hoe kan ik dit demonsteren?

Je hoeft geen manager of supervisor te zijn om je leiderschapstalent te laten zien. Wellicht heb je buiten je gebruikelijke taken goede ideeën doorgevoerd of extra verantwoordelijkheid op je genomen. Ben je wel eens de spil van een project geweest of heb je management gerelateerde taken uitgevoerd? Onderzoek welke leiderschap skills gewaardeerd worden in je werkveld en zorg dat je hier de nadruk op legt tijdens de sollicitatie procedure.

Nu je weet welke soft skills gewild zijn, ben je klaar om ze te laten zien en die droombaan binnen te slepen! Neem contact op met Saro Recruitment en bekijk onze vacatures vandaag nog!

14 maart 2018