Denk je dat je steeds weer dezelfde fouten maakt bij het zoeken naar een baan, maar weet je niet hoe je het tij moet keren?

Misschien krijg je de “silent treatment” van bedrijven waar je solliciteert. Of vroeg je je af waarom je niets gehoord hebt over die perfecte baan totdat jouw ex-collega deze baan kreeg?

Het is niet gek om af en toe een vergissing te maken wanneer je werk zoekt. Je bent per slot van rekening geen recruiter. Je begeeft je buiten je comfort zone en soms kan de recruitment markt voelen als een doolhof.

Maar als je bij je zoektocht naar een baan niet de resultaten krijgt die je wilt, dan is het tijd om te kijken naar het proces. Misschien maak je niet al je sollicitaties goed genoeg op maat voor de verschillende bedrijven waar je solliciteert? Of misschien besteed je niet genoeg tijd en energie aan je zoektocht?

Wat je probleem ook is, Saro Recruitment heeft het allemaal al eens voorbij zien komen. Hier vind je de veel gemaakte fouten die we iedere dag zien én, beter nog, hoe je deze kunt voorkomen.

Je netwerkt niet genoeg

Wist je dat de meeste banen niet eens geadverteerd worden? In plaats hiervan worden de posities gevuld door netwerken en aanbevelingen. Maak niet de fout je aan te melden voor een melding in je mailbox voor vacatures met de verwachting dat de perfecte baan in je schoot geworpen wordt. In plaats daarvan kan je beter gaan netwerken en mensen laten weten dat je op zoek bent naar een andere baan.

Als het aankomt op het aannemen van mensen, dan kiezen bedrijven liever voor iemand die ze kennen dan een vreemde. Dus richt je pijlen op bedrijven waar je graag zou willen werken en laat je gezicht zien bij evenementen voor die branche en gelegenheden waar je kunt netwerken.

En je hoeft dan niet direct degene die verantwoordelijk is voor het aannemen van mensen te ontmoeten om een indruk te maken. Volg de bedrijven waar je voorkeur naar uit gaat op social media als LinkedIn, en like en geef commentaar op de berichten die geplaatst worden. Mensen zullen je naam en gezicht herkennen en als er vacatures komen zullen ze onthouden dat jij op zoek bent.

Je vraagt niet om verwijzingen

Wist je dat veel bedrijven aanbrengcommissies betalen aan medewerkers die kandidaten voordragen voor interne posities? Aanbevelingen zijn niet alleen een win-win voor jou en de persoon die je naar voren heeft geschoven, maar ook één van de beste manieren om aangenomen te worden.

Eén van de meest gemaakte fouten bij het zoeken naar een baan is niet rondvertellen dat je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. Vertel vrienden, familie, voormalig collega’s en klasgenoten dat je op zoek bent. Als je een positie tegenkomt en je kent iemand die bij dat bedrijf werkt, vraag hen dan of ze naar jou willen verwijzen.

Je maakt er geen werk van om werk te vinden

Als je serieus op zoek bent naar een andere baan, moet je deze zoektocht prioriteit geven. Laat het niet naar de achtergrond verdwijnen als je afgeleid wordt door andere zaken. Het is een doorlopend project dat jouw constante aandacht nodig heeft, dus maak een concreet plan om die perfecte baan te vinden en blijf bij dat plan.

Maak iedere week tijd om te zoeken naar vacatures, maak netwerkconnecties en woon evenementen van jouw vakgebied bij. Vergeet niet dat netwerken tijd kost en dat het even kan duren voordat het zich uitbetaalt. Stel jezelf dus een doel om een bepaald aantal personen per week te benaderen en zorg ervoor dat je dit doel behaalt.

Jouw sollicitatie is niet specifiek genoeg

Degene die de mensen binnen een organisatie aannemen zijn druk bezet en je hebt slechts een paar seconden om een eerste indruk te maken. Als je alleen maar een standaard CV en begeleidende brief stuurt voor iedere sollicitatie, dan kom je niet voorbij de eerste ronde.

Het is beter om tijd te besteden aan het maken van de perfecte sollicitatie als er een baan voorbij komt die je echt wilt hebben. Dus lees de omschrijving van de baan grondig en neem de tijd om onderzoek te doen naar het bedrijf voordat je solliciteert.

Je begeleidende brief

Je moet je begeleidende brief beknopt houden en gericht op het bedrijf en de omschrijving van de baan. Leg precies uit wat je het bedrijf te bieden hebt, in plaats van alleen het opnoemen van de redenen waarom je de baan graag wilt hebben. Gebruik deze brief om te bewijzen dat jij de aangewezen persoon voor de functie bent, door jouw vaardigheden en ervaring aan te laten sluiten bij de omschrijving in de vacature.

Jouw CV

Je CV moet ook zo beknopt mogelijk zijn, zodat een drukke recruiter deze gemakkelijk kan scannen.

Onthoud:

  • Hou het kort en gemakkelijk te lezen
  • Markeer jouw ervaring en vaardigheden die aansluiten bij de positie waarvoor je solliciteert
  • Laat irrelevante informatie als je hobby’s en details over de basisschool weg

Je bent niet voorbereid op het sollicitatiegesprek

Voordat een bedrijf je aanneemt, willen ze er zeker van zijn dat je past bij de positie en de bedrijfscultuur. Doe dus altijd vooraf grondig onderzoek naar het bedrijf en vertel hen waarom jij daar wilt werken. Als je niet weet wat hun dresscode is, vraag rond en zorg dat je het te weten komt.

Concentreer je tijdens het gesprek op wat jij kunt betekenen voor het bedrijf, in plaats van alleen te praten over waarom jij de baan wilt hebben. Zorg ervoor dat je iedere ervaring, vaardigheden en kwalificaties die aansluiten bij de omschrijving en de bedrijfscultuur specifiek benoemt. En stel vragen om te laten zien dat je echt meer te weten wilt komen over hen en waar ze naar op zoek zijn.

Je hebt je referenties niet voor elkaar

Iedereen weet dat gedoe met papierwerk er gemakkelijk voor kan zorgen dat het proces van mensen aannemen ontspoort. Dus vergroot je kansen door ervoor te zorgen dat je al jouw referenties en kwalificaties klaar hebt liggen voor als je deze nodig hebt. Als het bedrijf snel iemand aan wil nemen, dan kan het zijn dat ze niet verder gaan met iemand die deze documenten niet direct bij de hand heeft.

Je vat een afwijzing persoonlijk op

Iedereen heeft wel eens de tegenslag meegemaakt van het niet krijgen van een baan die je echt graag wilde hebben. Maar een veel gemaakte fout is om afwijzingen je zelfvertrouwen te laten beschadigen en je op te laten geven.

Onthoud dat het alleen maar zakelijk is en dat er vele redenen kunnen zijn waarom een bedrijf een andere kant op gaat. Je moet jezelf weer bij elkaar rapen en blijven zoeken, het is een marathon en geen sprint. Als je genoeg tijd en energie in je zoektocht steekt, zal het zich uiteindelijk uitbetalen.

Waarom zou je de proef niet op de som nemen, nu je weet welke zaken je moet voorkomen bij het zoeken naar een baan?

Saro Recruitment’s persoonlijke ondersteuning en matching service zullen ervoor zorgen dat jij jouw perfecte baan vindt zonder al het gedoe. Neem nu contact met ons op, of neem een kijkje bij onze vacatures!

09 augustus 2019