Heb je het gevoel dat je altijd net dat beetje meer doet, maar dat dit niet zichtbaar is in je salaris? Als je wilt dat je salarispakket meer overeenkomt met de tijd en moeite die je in je werk stopt, wacht dan niet tot je werkgever een salarisverhoging doorvoert – het kan dan nog een tijd duren voor het zover is. Als je wilt dat er iets verandert , kun je er beter  om vragen – ga daarom naar je manager, laat zien wat je toevoegt aan de organisatie en leg uit waarom je een beter salarispakket verdient. Maar hoe pak je zoiets aan? Lees hierna Saro’s tips hoe je succesvol onderhandelt voor een salarisverhoging!

1 Stap uit je comfort zone

Veel mensen moeten bij het vragen om een salarisverhoging uit hun comfort zone stappen, zelfs als ze een opslag verdienen. De beste manier om je prettig te voelen buiten je comfortzone  is door goed voorbereid het gesprek in te gaan en van tevoren te oefenen. Lees je daarom goed in en stel een business case samen, zoek aantoonbare resultaten gebaseerd op cijfers, en wees voorbereid op ongemakkelijke stiltes. Wanneer je jouw manager benadert heb je met deze aanpak alle benodigde informatie binnen handbereik.

2 Doe marktonderzoek

Voordat je om een loonsverhoging vraagt is het belangrijk om te weten wat je waard bent op de arbeidsmarkt, zodat je niet te laag of hoog inzet. Zorg dat je een minimaal bedrag in gedachte houdt waar je tevreden mee bent en wijk daar niet zomaar vanaf in het geval je werkgever minder biedt dan je had gevraagd. Als je iemand kent die hetzelfde werk doet als jij , probeer dan uit te vinden wat hij of zij betaald krijgt, of wat ze van plan zijn te vragen bij het volgende functioneringsgesprek. Er zijn ook een aantal uitstekende salariswijzers online te vinden, waarmee je kunt uitvinden wat  marktconform is. Natuurlijk kun je ook altijd een recruiter om advies vragen –  de Saro Recruitment consultants helpen je graag!

3 Bereid een case voor

Het is niet voldoende om slechts om een verhoging te vragen – laat ook concreet zien waarom je een salarisverhoging verdient door een business case voor te bereiden. Bewijs hiermee hoe jij meer doet dan je huidige salaris aantoont. Leidt het gesprek naar je carrière binnen het bedrijf. Wat waren jouw grootste prestaties? Heb je aan grote projecten meegewerkt, je werkgever veel geld bespaard, nieuwe klanten binnen gehaald, of een goede relatie opgebouwd met klanten?

4 Verzamel harde feiten

Nu je je prestaties hebt opgenoemd, is het tijd om deze beweringen aan te tonen met harde feiten en cijfers. Als je de organisatie geld hebt bespaard door een procesverandering te implementeren, hoeveel heb je ze dan precies bespaart? Wat zijn de Key Performance Indicators (KPIs) voor jouw functie, en hoe ver ben je in het behalen van deze doelstellingen? Zet jij je bovengemiddeld in voor je Service Level Agreements? Zijn er collegas die je een aanbeveling kunnen geven? Zorg dat je voor iedere prestatie, project of klant die je benoemt, een meetbaar resultaat hebt om je claim hard mee te maken.

5 Wees voorbereid op een onderhandeling

Je hebt je huiswerk gedaan, je case voorgelegd, en om een salarisverhoging gevraagd. Vervolgens komt je manager erop terug met een lagere aanbieding. Wat nu? Het laten vallen van stiltes is een waardevolle onderhandelingstechniek. Voel geen druk om het eerste bod te accepteren – zeg simpelweg dat je er over na zult denken en slaap er een nachtje over. Wat het antwoord ook is, je hebt altijd de optie om compromissen te sluiten of een andere aanvulling op je salarispakket te vragen, zoals aandelen of een betere pensioensregeling.

6 Wees blij met waar je bent, of ga verder

Als je hebt gekregen waar je om hebt gevraagd, gefeliciteerd! Maar wellicht heb je een lagere aanbieding gehad dan je verwachtte, of hebben ze je verzoek geheel afgewezen. Wat het resultaat ook is, bedank ze voor de tijd en moeite en blijf professioneel. Als het niet is waar je op gehoopt had, is het misschien tijd om verder te kijken – een ander bedrijf is wellicht wel bereid om aan jouw salarisverwachting te voldoen.

Dus als je klaar bent voor die  nieuwe baan, kom dan in contact met Saro Recruitment en zorg dat je betaald krijgt wat je verdient!

25 september 2018