Een goede CV wordt regelmatig aangepast en verfijnd; met Applicant Tracking Systems en automatische screening software is het nog belangrijker om trends omtrent de inhoud, het formateren en presenteren van CV’s in de gaten te houden. Anders kan het zo zijn dat je achter blijf lopen in plaats van vooruitstrevend te zijn.

Diverse landen, diverse verwachtingen

Je weet wellicht wat er verwacht wordt van een CV in jouw eigen land, maar als je solliciteert op een functie in het buitenland, kan het helpen om te weten hoe een CV er daar hoort uit te zien. Zo is het in sommige EU-landen bijvoorbeeld gebruikelijk om je nationaliteit, geboorteplaats, burgerlijke staat en/of geslacht te noemen en een foto toe te voegen, terwijl in Engeland en Ierland dit soort informatie juist niet vermeld dient te worden. Verder is het in Europa gebruikelijk dat een CV maximaal 2 A4tjes lang is, terwijl dit aantal in andere delen van de wereld op kan lopen tot 6 pagina’s. Om te zorgen dat je op de juiste manier begint, kun je jouw recruitmentbureau om advies vragen om erachter te komen wat bedrijven in een specifieke locatie zoeken.

Zorg dat je CV ATS-vriendelijk is

Het kan zo zijn dat je wordt afgewezen voordat er überhaupt iemand naar je CV gekeken heeft. Het gebruik van Applicant Tracking Systems (ATS) is steeds populairder bij bedrijven, recruitmentbureaus en recruitment managers om CV te scannen en automatisch af te wijzen. Een rede kan zijn dat iemand niet aan de juiste eisen voldoet, maar het kan ook zo zijn dat het ingestuurde document niet ATS vriendelijk is.

Hoe zorg je er dus voor dat je door dit automatische screening proces heen komt? Door je CV aan te laten sluiten op de functie waar je voor solliciteert. Zorg ervoor dat je CV keywoorden bevat die relevant zijn voor het bedrijf en de sector; kijk hiervoor ook goed naar de vacature. Als je bepaalde termen niet makkelijk in je omschrijving kunt zetten, denk er dan aan om een skills sectie toe te voegen. Zorg er ook voor dat je alle data van in- en uitdiensttreding noemt, aangezien het ATS systeem wellicht op een bepaalde hoeveelheid ervaring screent.

Gebruik een simpele, makkelijk leesbare layout

Een eenvoudig CV met een netjes format is makkelijk te lezen door screening software. Ook is het zo dat beknopte content, opsommingstekens en duidelijke secties makkelijker door een persoon gescand kunnen worden, vooral als het op een scherm gelezen wordt. Gebruik daarom een duidelijk en modern font om een professionele indruk achter te laten; de lettergrootte hangt af van het lettertype, maar 11-12 pt is een goede richtlijn.

Houd verder je taakomschrijvingen beknopt en zorg dat er genoeg witregels zijn, zodat de pagina’s niet te vol lijken. Probeer indien je binnen Europa solliciteert 2 kantjes aan te houden; recruitment managers zijn niet geïnteresseerd in een uitgebreid verhaal over een junior positie die je 15 jaar geleden had.

Maak gebruik van meetbare cijfers en feiten

Het is niet voldoende om jouw resultaten en ervaringen voor iedere functie te benoemen; om te bewijzen dat je de juiste kwaliteiten hebt is het aan te raden om statistieken en cijfers te gebruiken die jouw beweringen ondersteunen, zoals KPI’s. Wellicht heb je een proces geïmplementeerd dat ervoor gezorgd heeft dat de omzet van het bedrijf met X% omhoog ging over een Y aantal jaren, of heb je in je vorige functie vrijwillig X aantal medewerkers begeleid. Kortom: licht behaalde resultaten uit door middel van harde feiten om ze kracht bij te zetten.

Gebruik voorbeelden van werkgerelateerde activiteiten

Zorg dat je direct de aandacht van een recruitment manager hebt door vanaf het begin links te plaatsen naar voorbeelden van jouw werkgerelateerde activitieiten, zoals LinkedIn, een website of een blog. Zorg ervoor dat je LinkedIn profiel volledig is; voeg media toe zoals een video van een presentatie de je hebt gegeven, of een blog die aansluit op jouw professionele interesses. Denk er ook aan om jouw LinkedIn connecties te vragen om aanbevelingen, zodat je profiel nog aantrekkelijker wordt voor recruiters.

Nu je CV weer optimaal is, is het tijd om aan je carrière te werken. Neem vandaag nog contact op met Saro Recruitment om te komen waar je wilt zijn!

15 mei 2018